• Sitelere Geri Dön: arsiv.sirince.net / www.sirince.net
  • DÖNDÜ DÖNDÜ MÜ?

Haberler:

Siteye geri dönmek için tıklayınız: arsiv.sirince.net

Ana Menü

DÖNDÜ DÖNDÜ MÜ?

Başlatan umuttoprak, Ekm 07, 2008, 05:15 ÖS

« önceki - sonraki »

umuttoprak

DÖNDÜ DÖNDÜ MÜ? (1.KISIM)

"Dönmek ya da dönmemek işte bütün mesele burada"

Eski Türk filmlerini tüm garipliğine rağmen ne çok izleriz değil mi. Ağlarken güldüren ,güldürürken ağlatan. Kahramanlar bellidir. Zengin bir kız ve fakir bir genç erkek.Sokaklara düşmüş annesi hayat kadını olmuş bir çocuk sonra. Bu ancak bizim filmlerimizde olacak dedirten kareler . Özellikle küçük Emrah ın hafızalarımdan gitmeyen o sözleri hala güldürür beni. Onun hiç bir şeyi olmamıştır ezik bir türk gencidir o. Nedense tüm kötülüklerde onun üzerinde çöreklenir hep. Annesi kötü yola düşer,küçük kız kardeşi kayıptır. Boşuna mı acıların çocuğu diyorlar ona.

Emrah ben senin babanım
    Ama ama benim hiç babam olmadı ki abi

Kasap amca bu saatte bizde ne işin var
    Annenle hesapları kontrol etik Emrah cım zuhaha (bu gülme şeklide o filmlerden kalmadır bize)
    Hayır hayır olamazzzzzzzzzz...(Annesi elden gitmiştir. Kötü kasap kötü işlerine alet etmiştir annesini)

Gibi çekici konuşmaların bizi ağlatması mı, düşündürmesi mi , güldürmesi mi gerekir anlamış değilim hala. Ama bildiğim bir gerçek var oda bu filmlerle büyüdüğümüz. Bu filmler bir şekilde yaşantımızda oldu hep. Öyle girmişti ki bu konuşmalar yaşantımıza her gün bizde bir yerlerde matrak olsun diye söylenir olmuştuk. Size başımdan geçen bir olayı ve bu filmle bağlantısını anlatayım hemen.

Ben birkaç yıl önce Eryaman da aturmaktaydım.  Yok kira, hemen evin mi var demeyin bende ezik bir türk genciyim. Eryaman neden önemli anlatayım size. Eryaman Ankara'nın trafestilerinin bol yaşadığı bir semt. Geceleri travestiler burada sokaklardadır hep. Malum Emrah ın annesinin düştüğü yoldur bu sokaklar. ınanılmayacak olansa geceleri buradaki trafiğin çok yoğun olması. Beni en çok düşündürende budur hep. Ne sapkın fikirlere sahip bir çoğunluk geliyor buraya. Araba ile geçerken baktım kaza var yolda. Meraklı bir milletiz niye durdun demeyin sakın. Bende merakımı yenemeyip çektim arabayı kenara( Burada dörtlüleri yakmak aslında tehlikelidir, müşteri bekliyorum demektir o sokaklarda)  bu olağan üstü durum elbet soruları silmek lazım kafadan. Baktım ilerde bir kalabalık birinin etrafında toplanmış yardım etmeye çalışıyorlar arabanın çarptığı insana. Yaklaştım yerde yatan bir bayan. ınanılmayacak kadar da güzel. Boy desen boy,endam desen endam. ıçimden yazık diyorum nede güzel bir kadınmış. ınsanın içi acıyor böyle güzelleri bu halde görünce. Mini bir eteği var üzerinde. Belli ki varlık lı. Kalabalık benle aynı düşünüyor sanırım ki herkes sadece bakıyor bu güzel bayana. ılerden kalabalığa doğru bağırarak biri geliyor. Yaklaştıkça anladım ki iri kıyım bir travesti bu gelen. Burada ne iş var ki geliyor diyorum kendi kendime. Bu hala bağırıyor döndü döndü ne oldu kız sana. Yerden yatanın adı döndü öğrendim bunu. Anlamadığım döndü ile bu travestinin ne bağı olduğu. Kalabalığı yarıp kapaklandı döndü nün üzerine  aç gözlerini kız yatmanın zamanı mı aç gözlerini aççççç. Ben hayretler içerisinde bakıyorum  olanlara. Döndü gözlerini açmıyor bir türlü. Bizim ki bağırıyor hala. Bir ara bağırırken isim değişi verdi. Lan Mahmut hasta etme beni açsana gözlerini. Yakışır mı sana Mahmut abi böyle yatmak diye bağırıyor. Ne oluyor ya, Mahmut ta kim. Yerde yatana neden Mahmut diye bağırıyor ki bu. Yerden yatan ö ince narin bayan gözlerini açtı sonunda korkma lan Süleyman bir şey yok dedi ama, o ne ses korktum birden,ürperdim. Böyle bir kalın sesi duymadım  hiç. O kadar güzel bir bayanda bu kadar kalın bir erkek sesi. Sonradan jetonum düştü elbet. Bu bizim yerde yatan döndü meğerse Mahmut muş. Yazık ya diyerek arabama doğru yürüdüm ama aklımda döndü de pardon Mahmut ta. Vay be böyle güzel biri erkek olur mu ya diyorum ama basıyorum kahkahayı da. Bizim bu semt çok renkli çok.
    Arabaya bindim ama aklıma birde bu Emrah ın sözleri gelmez mi . ıyiden iyiye koptum gülmekten.
    Kendim söylüyor kendim gülüyorum.

Ben hiç kadın olmadım abiii
    Ben hiç  dönmedim ki abiii( Dönmek buralarda cinsiyet değiştirenler için kullanılıyor)
    Kendime birde şarkı tutturup uzaklaştım oradan.
    Yıllar yılı dert yolunda
    Acıların çocuğuyum...

---------

DÖNDÜ DÖNDÜ MÜ ? ( 2.KISIM)

Dün gecede yine bizim şirincedeyiz. Sohbet  durgun,  herkes uzakta. Bizim ovalı bile kayıp. Bir ara bu olay aklıma geldi. Başladım gülmeye kendi kendi me . şerife öyle duygusal parçalar çalıyor ki gülmek ters tabi. Turna şerife ile kadın dayanışmasında, şerife ne çalsa yaşa varol şeklinde tezahurat ta ısrarlı. Kadın olmak böyle bir şey demek ki;  hemcinslerini her yerde kollayacak kadar fedakarlar hep. Turna ve şerife oradan buradan konuşuyorlar. Bir ara ovalıyı yakaladım. Ovalı ile yan yana gelince belli munzurluk düşünüyoruz. Dedik ki hadi az kadın gibi konuşalım, davranalım. Tam bunu biz söylerken de şerife Aynur ovalı demez mi tuz biber bize. şerife meğerse parçayı söyleyeni söylüyor  ovalıya ama ben atladım vay Aynurcum aşk olsun bana neden söylemedin deyi verdim. Bizim ovalı bir anda Aynur oluverdi. Turna olacaklardan habersiz hala konuşuyor. Ama arada da bana sen varken konuşmam yazılara konu olurum diyor, ama bilmiyor ki zaten yazıya girmiş durumda. Turna bu gece silahları kuşanacak ava çıkacak eminim. Yazar avına.

Ovalıda bana döndü demeye başladı olayı anlattık ya.
    Kız döndü ojelerim bir durmuyor diyor bana,renkler hemen siliniyor.
    Ay Aynur ucuz oje alırsan öyle olur şekerim diyorum . konuşma sürüyor...
    Aynur şu bizim melehat var ya pek bir acayip ayol. Geçen kız kıza cafe ye gittik bunla, rezil etti beni. Ay Aynurcum ay bunla gezmeye çıkacağız ya Allah seni inandırsın burnumdan getirdi.  Ne cazgır bir karı bu sen bilmezsin. Manikür yaptırmadan çıkmam diyor,  anam kart karıya bak sen. Girdik bunla ku aför e yok saçım yok tırnağım üç saat çıkmadı ya. Ovalı özür yani bizim Aynur susar mı  aman biliyorum kız onu,  sen ne diye çıkıyorsun onla dışarı bilmiyor musun herkesi kendine bakıyor sanar diyor. Ben atladım çene var ya ortada dedikodu da bir başka güzel.  Bak sen şu kart karıya cafe ye gittik bunla başka masada genç birine tak tı bu illada tanışacağım diyor başka bir şey demiyor. Ne yaptı ne etti kaşla göz arası gitti gencin yanına,   oturu verdi masaya. Genç baktı buruşuk bir kadın yanında suratı değişti valla bizim melahati görünce.  Aynur sanki laf bekliyormuş gibi boyu devrilsin ay o hep öle zaten diye daldı elbet lafa. Geçende cemil ipek çinin davetinde adama asıldı rezil olduk valla ,adamı karısından da bu ayırdı zaten diyor Aynur. Aynur devam ediyor bu Aynur da başka geveze anam. Kız döndü saçıma perma yapsam mı ne dersin diyor bana. şekerim perma gitmez sana , yakışmaz eskisi gibi kalsın diyorum ama içimden de bir Melahat te sen sin kart kadın diyorum. Sohbet sürüyor böyle ama turna ve şerife ağızları açık bizi dinliyorlar. Turna diyor ki kız şerife iyi ki bunlar kadın değil ha diyor basıyor kahkahayı. şerife susar mı hadi gidelim turna buradan yoksa bunlara benzeriz maazallah diyor. Turna devam ediyor bunca yıllık kadınım böyle kadın dedikodusu görmedim, bunlar  azıtmış valla diyor. Ovalı olaya kendini öyle bir kaptırmış ki kızlar gitmeyin  ayol ne güzel konuşuyoruz diyor aradan,  ben kopuyorum kahkahadan. şerife ve turnaya da anlatıyoruz sonra o taravetsilerin macerasını. Dönmek ya da dönmemek diyor ovalı evet bütün mesele burada. şerife ve turna eminim böyle kart kadınlarla hiçbir arada olmamışlardır. Oysa bu kadınlar yaşıyor hayatta. Turnayı sıkıştırıyorum  bak yaşasın kahramanım oldun diyorum. Turna o kadar endişeli ki başına geleceği az buçuk biliyor elbet. Zorlada olsa bak anam diyorum, sanırım bende role kaptırdım kendimi dil alışkanlığı  ne de olsa. Bir akşamın sonun yaklaşıyoruz tabi. Ovalı neşeli dedikodulardan, Aynur olmaktan da pek mutlu sanırım birkaç gün kurtulamayacak bundan da. şerife ve turna ya gelince eminim onlar daha dikkatli olacaklar bizim gibi kart kadınlarla aynı ortamda olmamak için. Ben mi?
    Beni sormayın bense hala Emrah ın o meşhur laflarındayım

Ben hiç dönmedim abiii...
    Dönmek güzel miii abii...  Benim dönen bir kişiliğim olmadı abiii..

Bu gecede bitiyor artık. Bu gecenin asıl kahramanları aslında kadınlarımız değil mi. Yaşamda her şeye göhüs geren,üreten, yaşamı var eden kadınlarımız. Onlar olmasa ne halde olurduk diye düşünüyorum.

Bu arada taravetsileri de aşağılamış değiliz, onlar cinsel seçimlerini yapan özgür bireyler.
    şerife ve turnaya da sonsuz sevgiler. Onların nazarında da tüm kadınlara saygılamızı iletiyoruz.