• Sitelere Geri Dön: arsiv.sirince.net / www.sirince.net
  • Kitap Önerileri

Haberler:

Siteye geri dönmek için tıklayınız: arsiv.sirince.net

Ana Menü

Kitap Önerileri

Başlatan mamalak, Ağu 06, 2005, 01:42 ÖÖ

« önceki - sonraki »

mamalak

Arkadaşlar size önerim tahsin yücel'in son romanı KUMRU ıLE KUMRU gerçekten her yönüyle güzel bir kitap. Yaklaştığı sorunun günümüz koşullarındaki yakıcılığından tutun da anlatım ve olay örgüsüne kadar kusursuz bir kitap...

SOKELI_CEMAL

merhaba onerin icin tskler

mamalak

önemli değil, ancak sizin önerilerinizi de bekliyoruz...

Alican

Merhaba arkadaşlar ben yeni okuyup bitirdiğim bir kitabı önermek istiyorum sizlere.
    Kitap adı: NASIL MÜSLÜMAN OLDUK
    Yazarı:     ERDOğAN AYDIN
    Yayınevi : BAşAK YAYINLARI 316.Sayfa

"Geçmişi hatırlamayanlar,onu tekrarlamaya mahkumdurlar"
      Santayana,Life of Reason

"Tarihçinin görevi,geçmişi sevmek ya da geçmişten kurtulmak değil,bugünü anlamanın anahtarı olarak onu öğrenip anlamaktır"
       E.H.Carr(ıngiliz Marksist tarih araştırmacısı"

Kitabın giriş bölümünde şöyle diyor yazar.

"Türkler nasıl müslüman oldu?
        Bu soruyu genellikle sormayız kendimize.Çünkü "Türklerin, din ve hidayet aşkıyla kendiliğinden ıslamiyeti benimsediği" yolunda koşullandırılmıştık.
    Peki ama bu yargımız doğrumuydu?
    ...Gerçeği aradığımızda,Türklerin Müslümanlaştırılma sürecinin insanı irkilten bir vahşet süreci olduğu soğuk gerçeği yüzümüze çarpıyor. Daha ötesi, Arap ordularınca uygulanan, benzerine az rastlanır zulme rağmen, Türklerin islamiyete karşı çok uzun süre direndiğini görüyoruz.
    ışte resmi ve geleneksel söylemin ısrarla gizlemeye çalıştığı bu gerçeğin aydınlığa kavuşturulması......."

Yazar kitabın ikinci baskısına sonradan bu konu üzerinde araştırması olan Doktor Hikmek Kıvılcımlı'yı bulduğunu, okuduğunu, kitabının sonuna Dr.Hikmet Kıvılcımlının bu değerli çalışmasını olduğu gibi aldığını, belirtiyor.

Benim önerim okunacak-okunması gereken bir kitap. El altında yararlanılacak bir belge olarak da kitaplıklarımızda yer edebilir.

Selam ve saygılarla
    Kendini geliştirmeyenler, kendisini değiştirmeyenler; hiçbirşeyi değiştirip geliştiremezler, kendimizi değiştirip, olumludan yana geliştirelim.
    Sağlıcakla kalın.

Alican

Okuduğum bir bir kitabı önermek istiyorum sizlere..
    Kitap adı: Yıldızların Efendisi HAYYAM
    Kitap Yazarı: Harold Lamb
    yayınevi :  Yurt Yayınları

"Aşkın, bilimin ve özgür eleştirinin, yıldızların efendisi Ömer Hayyam'ın romanı...Bir bilim adamının romanı...Aşkın kara sevdanın romanı..Bilim ile doğmatizmin çatışmasının romanı...Ömer Hayyam denince akla ne geliyor? şarap mı? Okuyalım görelim.Yıldızların Efendisi'nin, çadırcının oğlunun romanı..."  
      Yayınevi böyle tanıtıyor kitabı.Ben okudum beğendim, siz siteyi izleyen arkadaşlara öneririm.

Selam ve saygılarla.

Alican

Bütün Anadoluda yaşayan halkları din,dil,ırk,cins ayrımı olmadan düşüncesinde etrafında birleştirmişti. Ne Marksizm daha bilim seviyesine çıkarılmıştı ne Lenin varidi ama insanlığın sınıfsız ve sınırsız yaşama isteği,özgür,eşit yaşama isteği hep vardı,varolacak

Simavnalı şeyhbedreddin için neler neler demediler o ölümsüzlüğün nasıl olduğunu görmüştü!
    Acaba bu topraklardamı yaşadı diye sormadan edemiyor insan şeyhbedreddin ANADOLU SOSYALıZMıNıN KURUCUSUDUR ASLINDA AMA BıZLER HALA soyutlanmış kitabi,sözcükleri tartışıp duruyoruz ,kelimeler can veren,yön veren anlam veren yaşamı bir üst düzeyde üretmek değlse nedir?Komünizmin içini de söcüğünüde onu en çok ve sık kullananlar boşaltmadıys kim boşalttı?
    Okuyalım şeybedreddini görelim.

"Ölmeden önce öl de ölümsüz olarak diril.Dünyadan, onun verdiği tatlardan elçeken, aşırı tat tuukularını yok eden, önsüz-sonsuz olan gerçek varlığa ulaşır. BÖYLE BıR YAşAYIş ıÇıN ÖLÜM YOKTUR"  Varidat(syf61)

"Hakikat bize eşyanın doğasında olan şeyi yapmamamızı buyuru. Her varlığın doğası hakikatın ondaki suretinden başka bir şey değildir. Bu insanda irade yoktur anlamına gelmez. ınsanda irade vardır. Yanlız ben "ıstediğimi yaparım istemediğimi yapmam" demeyi irade sanarsan aldanırsın.Cahiller yarım akılllılar bunu böyle sanırlar. ırade demek olamıyacak olanı olandan ayırabilmek, olabileceği olmayacak olandan ayırmak ve ona göre davranmaktır." VARıDAT

Kitabın yazarı yorumcusu;ısmet Zeki Eyüpoğlu
    Der yayınları 400syf.

Ölmeden önce ölebilmek! Ne demek anlıyabiliyormuyuz?
    Saygı ve sevgi dolu yaşamlar için saygılı ve sevgili olmak gerekir.
    Selamlarla

faslaaa

risale-i nur külliyati.
    önce 'sözler'i okuyun.anlamakta zorlansanızda(eski çok kelime olduğu için)bunu müslümanları anlamak için yapın.
    ANILARIMın diğer düşüncelere saygısı beni etkiledi ve bunu onun için yazmak istedim.

kutupyildizi

1905 ve 1917 Petrograd Sovyeti baskani,Kizil Ordu kurucusu ve baskomutani,Disisleri Halk Komiseri,Devrimin en keskin bes yilinda Lenin'le birlikte on safta mucadele eden Trocki 1929'da surgun edildigi istanbul'da otobiyografisini yazdi.
               Otobiyografi bir edebi tur olarak degil bir mucadele araci olarak;kendi gecmisini anlatmaktan cok gecmis kusaklar,mucadelerle gelecek arasindaki baglanti kurmak icin ozel bir onem tasimaktadir.Yine de anlatilan bir otobiyografi olduguna gore yazarin kisiligi eser boyunca kendini hissetirecektir.
                "TROCKI'nin ,kisiligi,dusuncesi,eylemleri ve duygularinin uc belirleyici ozelligi vardir:gencliginden beri emekci sinif ve onlarin kurtulusu icin angajmanina yol acan,her turlu baski ve haksizliga karsi derhal baskaldirma ozelligi;toplumsal gercekligin rasyonel olarak anlasilmasi ve aciklanmasi yolundaki onlenemez durtu,ki bu,toplumsal gercekligin etkili bir sekilde  degistirilmesinin onkosuludur;tarih ve dunyayi,birbiri ile celiskili surecler,ilerleme ve gerileme,evrim ve devrim,devrim vekarsi-devrim,mantik ve mantiksizlik ,insani ve insanlik-disi durumlarin surekli bir mucadele icinde oldugu ve onceden nasil sonuclanacagini bilmedigimiz surecler olarak kavrama ozelligi,yani diyalektige olan derin ve benzersiz inanci".
          (Ernest Mandel)
     yayin evi:YAZIN YAYINCILIK

submarcos

1-Kültür Yorumları-Terry Eagloton (Kültürlü olma mitinin ironisini öğrenmek isteyenlere yanıt.
    2-Geriye Kalan Devrimdir-Bülent Somay
    3-Küreselleşme ve Direniş-James Petras

ozgurkiz

MERHABA ARKADASLAR

Bu tatil doneminde okudugum bir kac kitaptan soz etmek istiyorum ve ayrica tavsiyede ediyorum eger sizlerinde okuyup begendigi kitap varsa tavsiyelerini beklerim

_ Yuzyillik Yanlizlik GABRIEL GARCIA MARQUEZ'in yeni kitabidir yazar kendi hayatin cocukluk doneminden basliyarak anlatiyor yasanmis bir oykudur
    Buendia ailesinin yuzyilini anlatiyor  gercekle masalimsi dunyayi oyle guzel anlatiyorki yazar, dagoustu olaylarin gercekten olmus olacagina inaniyor insan

_Semerkant AMIN MAALOF yazar iki oykuyu bir arada anlatiyor olay iranin tarihinide anlatiyor omer hayyam bakisiyla anlatiliyor

_  fedailerin kalesi ALAMUT  VALDIMI RBARTOL bu kitabi ise halen okumaktayim  ama yinede tavsiye edrim

semerkant kitabin okuyan muhakkak Alamut'tuda okumali bence cunku birbiriyle baglantili tarihler anlatilmaktadir
    sevgiyle kalin

blogcu

SOSYALıZMıN ALFABESı

Sol Yayınları/Leo Huberman

Sosyalizmi basit bir dille anlatan güzel bir kitap...

sevgiemektir

Kitap: Güven
    Yazar: Vedat Türkali

ıkinci Dünya Savaşı'nın var gücüyle devam ettiği 1940 'ların başı. ıstanbul Üniversitesi'nde okuyan bir avuç anti-faşist devrimci genç, dönemin tek muhalefet partisi olan illegal Türkiye Komünist Partisi'ni aramaktadır. Bir avuç insan,1940'ların Türkiye'sindeki tüm boyutlarıyla sergilenen karanlığı bir ucundan yırtmak için mücadele vermektedir.

Vedat Türkali, beş kitaplık ve iki ciltlik romanı boyunca Komitern belgelerine dayanarak, hakkında verilen 'desantralizasyon' kararının öncesindeki ve sonrasındaki TKP'nin durumunu romancılığının bilinen ustalığıyla; iç monologlar ve diyaloglara, olayların, olguların, kişilerin akışıyla ortaya koyar.

Türkali, ıkinci Dünya Savaşı yıllarındaki Türkiye'yi anlatan 'Güven'de Türkiye Komünist Partisi'nin tarihini sürece tanıklık etmiş bir yazar olarak tüm içsel dinamikleri ve sorunsallarıyla gözler önüne sererken, yalnızca o dönemdeki sol hareketin değil, demokratından faşistine, iş adamından polisine bir toplumun tüm farklı kesimlerinin aynalığını yapar. Türkali'nin coşkulu anlatımı karakterlere ve olaylara ilişkin derin bakışıyla birleşince, Türk edebiyatında benzersiz bir roman çıkar karşımıza: Toplumun her kesiminin görüşlerinin tarafsızca, ustalıkla aktarıldığı uzun bir yolculuk, bize kendi yanıtlarımızı üretmemizi sağlayacak yepyeni araçlar eden dev bir yapıt.

(Kitabın tanıtım yazısından)

cennet

Merhaba arkadaşlar,
    Bende size çoook önemli bir kitap önermek istiyorum. Okuyup bitirdiğimde günlerce sokağa çıkamadım... ınsana kendi tarihiyle yüzleşme fırsatı tanıyor bu kitap... Ve her satırı gerçeklerle ve acılarla dolu..."MUSA DAğDA KIRK GÜN"... kitabın adı...Bulamayanlar için ıstanbul'da Bakırköy de beyaz adam kitap evinden temin edebilirler. Bu kitap evi Hrant Dink'e ait idi... Saygılarla...

sirince

Selam şirinceli dostlar ben bu ara Dostoyevski'nin "Karamazov Kardeşler"ini tekrar okuyorum.Yanılmıyorsam bu 3.okumam olacak.Bence tekrar tekrar okunması gereken kitaplar dünya klasikleri.Dostoyevski,Tolstoy,şolohov,
    Gorki,Çernişevski,Ostrovski,Kafka,J.London vb...
    Ben aslında roman tavsiye etmek istiyorum.
    1)Kızıl Kayalar
    2)Seni Halk Adına Ölüme Mahkum Ediyorum
    3)Direnme Savaşı
    4)Devrim Yılları
    5)Ateşi Çalmak
    6)Darağacından Notlar
    7)Tütün
    8)Saat 13'te Generalim
    9)şafakta Kazandık Zaferi
    10)Sakindi Oranın şafakları      Berkayberk

sirince

KADIN VE şERıAT

ılhan Arsel

Kitap genel olarak kadının islamdaki yerini, islamın nasıl bir şekillendirme yarattığını göstermekte.

Kesinlikle okunması gereken kitaplar arasında değerlendiriyorum.