• Sitelere Geri Dön: arsiv.sirince.net / www.sirince.net
  • Laz Marks Emice'ye Sorular

Haberler:

Siteye geri dönmek için tıklayınız: arsiv.sirince.net

Ana Menü

Laz Marks Emice'ye Sorular

Başlatan sertdize, Mar 04, 2011, 07:54 ÖÖ

« önceki - sonraki »

sertdize

Laz Marks Emice'ye Sorular – 1:

Laz Marks Emice;

Ha boyle surekli, "Uy Tirabizonsipor şoyle eyidur, boyle halkin takimidur, Constantinapolis dükâliğindan uzaktur, Anatolya'nin bağrindandur, saftur, Ace ile yikanmiştur" demektesun, karşisina da diyalektuk açidan zıddi deyi Fenerbahçe'yi koyaysun, "Devlet ve Fener sonümlenecek elbet" demektesun. Haçan sorayrum sağa, ula ister Tirabizonsipor olsun, ister Fenerbahçe, ister Bursasipor, ister Real Madrid, ula ha bu bok yiyenun uşaklarinin hepsu da endustiriyel fitbola dahil değil midur. Ha bu kot kafali taraftarlar, yani halk değil midur kendileru aç gezerken, ay sonuni zor getururken, kıçina tuman alamazken,  bu fitbolcu uşaklarin manken paçilerle diskolarda fink atmasini, "havuzlu villalarda" alem yapmasini, anasinin çeyizinden beyuk sipor arabalarla gezmesuni finanse eden. Haçan, diktasina siçtiminun Salazar denen faşist kutav değil miydi peçi, "Ula kot kafalilar, Porteçiz'i uç şeyle yonettum: Fado-FUTBOL-Fiesta, siz daha uzayli cörmüş köylü gibi bakin durun ha oyle aval aval" diyen. Ha sahi, bir de "Forza Livorno" mu ne vardu değil mi Laz Mark Emice, hatta manifesto mu ne yayimlamişlardi değil mu.

ımza: ıkizdereli Deli Ismayıl

ıkizdereli Deli Ismayıl Kimdur:

Meslek: Serbest Odunci
    (Dağdan kestum kereste, şiirli kuş besledum cankafeste)

Ana-Baba Durumi: Hem öksuz hem yetum
    ("Anam serçelerdur" deyi, "Babam ise dağlardur")

Medeni Hali: Pek bi' bekar
    ("Benim yarim Karadenuz'dur" deyi, "ne baliktan ne Hâlik'ten bir beklentum yoktur; nasil olsa, illa ki benim yarim denuzun koynunda birkaç tane inci bulunur " deyi, "Karadenuz'de inci olmasa da ablasi okyanus var ula...")

Adres: "Benim meskenum dağlardur dağlar" (Sabahattin Ali)

Hobiler: Arada sırada,"dağdan indim kasabaya" edup Yali Kahvesu'nde Laz Marks Emice'ye zırt pırt gıcik sorular sormak, çocuklarin cemi cümlesiyle ve tüm sokak kutavlariyla can ciğer dostluk etmek (ula buna hobi denmaz ya neyse); öncelukle bizzat kendisune, sonra Yali Kahvesu ahalisinin cumlesine, sonra hayatin ve kapitalizmun silsilesine kalbinun ve kafasinin tum gucüyle nanik yapmak.

sertdize

Laz Marks Emice'ye Sorular -2:

Laz Marks Emice;

Ha bu boyuk eserinuz Laz Kapital 1'de demişsunuz ya: "Bu bizum uşaklarda küçucuk bir sınıf bilinci yok. Yillardur anlatiyirum bunlara, "Ula siz  işçisunuz, bir araya gelursenuz hakkunuzi yedurmezsunuz" ama nafile. Efendum, bizum Lelipop ıhsan vardur. Tirabizon limanında çalışır. Bir gün bu Lelipop ıhsan'a "Ula sen proletersun" dedum, 3 ay benumle konişmadi. Artuk ne anladiysa kot kafali.", deyi...

şimdi Laz Marks Emice, haçan bugünki piroletarya, ha o 80 öncesindeki cibi olmaduğundan, hani ilaç niyetune bile sinuf bilincine sahip olmaduğundan, zinhar demeyesun bir işçiye "Sen işçisun ula", deyi. Mazallah adami Pazar'dan taa Arhave'ye kadar odunla döve döve kovalar bu kot kafalilar. Çunki sinuf atlama düşlerine sarilan işçiye işçi demek hem harakettur onlarin cözünde, hem de düşlerune saldiridur. Ha boyle az dikkat et, TeVe'de adamlara sorayiler: "Ne iş yapaysun", deyi. Adam, "Tekstilciyum", deyi, sanirsun emicemun tekstul atölyesi varidur. Göğsünü gere gere "ışçiyum ula, piroleterum", diyen işçi bulursan, ha bağa da haber ver ki cidip opeyum bu artik zor bulunan, nadide cüzel insanları alnindan.

Not: Pek soru cibi olmadu, ama idare et artuk emicecuğum, n'eylersun ki serde deliluk var,  bir de bizum cüzel uşak Marços cibi "Sözumuz silahimizdur ula" demekteyuz. Ha buni da hayata sorulmuş bir soru sayalum hep beraber da.

[i:e07a310ebe]"Kizil bir Laz takasuyum Kürdistan dağlarinda yuzen"  ıkizdereli KÜRT Deli Ismayıl/ 2010/ Kürdistan dağlari[/i:e07a310ebe]

sertdize

LAZ MARKS EMıCE'YE SORULAR -3:

Laz Marks Emice,

Ha sağa bi' şey danişacağum. Sen de bilirsun ki bu Hitler denen gaybana oğli, zamaninda hiçbir işte tikiş tutturamayunca "Ula bari diktator olayum" demuş ve askerliğe dalmuş. Efendum bu kot kafali rahip olmak istemuş, ama bahçede sigara içeyi deyi buni okuldan atmişlar. Ressam olayum demiş, ama akademudaki hocalar resimleruni beğenmemuş, kapidan içeri sokmamişlar. Ha bu sümük biyiğina siçtiminun Hitleri da son çare askerluk mesleğu demiş, kerhen işe girmuş, sonra da Alaman ordusini kerhaneye çevurmeyu başarmuş bildiğunuz cibi. Efendum bilirsunuz ki "Her Turk asker, her Alaman nazi, her Mozambikli filozof, her Hintli gani gani Gandi, her Perulu Lama (Da Lay Lama değul uşağum, bu hani faşizmin suratina tükuran cinsten), her Firansuz jakoben, her Çorumli da allahina kadar adam doğar". şimdi emicecuğum, bir önceki tumcede animsattuğum şu muthiş, evrensel onerme ha bi' kenara dursun da, senin de bildiğun cibi ha bu Hitler kutavi gokten zembulle enip diktator olmadi (Gerçi bizum memleketteki pek çok kot kafali da Mustafa Çemal, Samsuna zembulle endi da sonra da tek başuna sihirlu değneğu ile emperyalustlari hokus pokus etti sanayi ya, neyse). Elbetta ki Hitler, palazlanan Alaman burjuvazisinin ekonomide ağirliği olan Yahudi burjuvazisinin mallarini  gasp edup boylece Alaman ekonomisinu ulusallaştirmak istemesuyla ortaya çiktu (Ula bu bağa taniduk geliyi, 6-7 Eylul muydu neydu, yağma, talan, gasp mi olmuştu neydu). Akabinde, "Ula bir da diğer ülkelerun sermayesunun tadina bakalum" deyip Kıta Avrupasi'na yayilmak isteduler Hitler kutavi aracılığiyla. Efendum, yani Hitler oyle tek başina mantar cibi yerden bitmedu, Nazizmin sebebu değul, sonucu idu ve nihai ürun ise milyonlarca insanun vahşice katledulmasi oldu, hepumuzun malumu olduğu cibi.şimdi Laz Mark Emicecuğum, elbetta Hitler denen kutavin onda koşani olmasaydu, Alaman burjuvazisi başka bir kutava diktator olmasi içun "Yürü ya Führer" diyeceğdu, ama elbetta ki her insan (ula bu tumcede mecburen da olsa Hitler'e "insan" demak zorunda kaldiğum için kendimden utaniyrum) biriciktur, kendine özgudur, yani bir başka kutav führer olsaydi, elbetta farkli sonuçlar olacağdu, gene benzer tezgah devam etsa da. Belki çok daha az sayıda insan katledilurdu. Yani demem o ki Laz Marks Emicecuğum, ha o akademu hocalari, fasulyadan da olsa bu Hitler'i okula kabul etseydu, tarih başka olurdi ve sanirim o hocalar da ilerde bu gaybana oğlinin yapacağu katliamlaru bilebulse, ha bu kot kafaliyi hemen okula oğrenci deyi alirlar, hatta sonrasinda oğretim cörevlusu yaparlardi, yeter ki rahat dursun deyi. Hitler de "memur sanatçi" olurdu, ha bizum memlekette sürusuna bereket bu tip "sanatçilarun", bilirsun emice, bir tane da Avrupa'da olmuş, çok midur.

Ha şimdi celelum bizim buralara emicecuğum, bu üç yani denuzler ile çevrulu ama denuzculuktan sinifta kalmişlarin coğrafyasina. şimdi emicecuğum, hani bizum 30 senedur "asmayip da bal borek ile besleduğumuz" bir emekli diktator vardur ya, hani Marmaris dolaylarinda, altmışindan sonra resme sarkup, Fiçret Otyam Ustamiz'un resumlerinden araklama figürlerle çakma resimler yapan.
    Ha, işte tum bu girizgahtan sonra şunlari soracağum emicecuğum:

1-Ula bütun diktatorler hep boyle ressam olma heveslisi midur?
    2-Her ressamdan tırsmali miyuz, her an içinden rahmetli "Alien" cibi bir kuçuk diktator firlayabilur deyi?
    3- Her resim heveslusu gencu "aman ula diktator olmasun" deyi akademiye sinavsiz almak caiz midur?
    4- "Ben ozledum yarimi, ağlasam ayip midur?"

Not: Hitler içun "kutav" deduğumdan öturu saygideğer dostlarim tüm sokak kutavlarindan ozur dileyrum; bekçi kutavlari, evlerdeki süs kutavlari, çoban kutavlari hariç! (hele ki iki ayakli erk yalakasi kutavlardan ASLA!)

sertdize

LAZ MARKS EMıCE'YE SORULAR- 4:

Laz Marks Emice;

Haçan bi' şey soracağum. Farzu misal, ha boyle biz Yali Kahvesu ahalisi olarak, Subçomandante Marços Uşak ve yoldaşlari cibi kar maskesu taksak, sırtimiza HıM marçetler zinciri poşetlerundan geçursek, ensumuza da gaybana kapitalizumdan once davranup ha boyle barçod etiçeti yapiştirsak dumenden, sonra her birimuz, bir HıM marçetine sotelensek diyrum,

1- Boyle bir taktik ve strateju ile HıM marçetler zincirinun patroni Hazreti Bilal Efendu'nun dergahina sizabilir miyuz?
    2- Oradan hareçetle, Baba Tanri Teyyip şerdoğan'ın yanina ulaşmamiz mümkün midur?
    3- Akabinde, buradan haraçetle "Teslis"u tamamlamak içun, Barrah Ohara'nun kılçığina siçtiminun Beyaz Sarayi'na ulaşabilir miyuz?
    4- Ha bu üç kafadaru birden paketleyup kapitalizum ile birlikte tarihun çöpluğune atabilmemuz olasi midur?
    5- Ha bu uç yanlişu toplasak bir doğru adami cöturür mi?
    6- Ula ben yoksa "Troya Ati" taktiğundan çalinti yapmiş olabilir miyum? Peçi, senun deden Trierli Karl Marx Emicemiz'un arkadaşi Proudhon Uşak "Mülkiyet hırsizliktur " demişti ya,  bak aklima celdi şimdu. şimdi ben Tarih'ten "Troya Ati" taktiğuni çalmiş durumdaysam, mülkiyetçiliğe de kafa atmiş sayilir miyum? (Ula mülkiyet demuşken aklima geldu, eli öpulesu bir ablamiz vardu, Ursula K. Le Guin, ula ne cüzel kitap yazmişti "Mülksuzler" deyi)
    7- Fazla sigaran var midur, benim tabakamdaki sarma tütunlar bittu da, emicecuğum?

Not: Baştan diyeyum Laz Marks Emicecuğum, ola ki çok sori sordum deyi kizup da bağa " Ula artistluk yapma. Ha anani da al cit" demeye kalkişursan, evet anami da alir ciderum, ama sonra babam ile birlikte celirum, hatta belçi arkamizdan ufak ufak da olsa piroletarya celebilur. Emicem sağa diyrum, ha o kot kafali birisu var ya o anlayasun.

[i:c84cf825ea]"Ula 'hepimuz Terzi Fiçriyuz' deyi de bağirmali caddelerda, sokaklarda, arka mahallelerda, varoşlarda ve ha o meclisun da onünda, tam bir milyon kişu olarak, birgun illa" /2010/ Fatsa/ ıkizdereli Deli Ismayıl [/i:c84cf825ea]

sertdize

LAZ MARKS EMıCE'YE SORULAR- 4:

Laz Marks Emice;

Haçan bi' şey soracağum. Farzu misal, ha boyle biz Yali Kahvesu ahalisi olarak, Subçomandante Marços Uşak ve yoldaşlari cibi kar maskesu taksak, sırtimiza HıM marçetler zinciri poşetlerundan geçursek, ensumuza da gaybana kapitalizumdan once davranup ha boyle barçod etiçeti yapiştirsak dumenden, sonra her birimuz, bir HıM marçetine sotelensek diyrum,

1- Boyle bir taktik ve strateju ile HıM marçetler zincirinun patroni Hazreti Bilal Efendu'nun dergahina sizabilir miyuz?
    2- Oradan hareçetle, Baba Tanri Teyyip şerdoğan'ın yanina ulaşmamiz mümkün midur?
    3- Akabinde, buradan haraçetle "Teslis"u tamamlamak içun, Barrah Ohara'nun kılçığina siçtiminun Beyaz Sarayi'na ulaşabilir miyuz?
    4- Ha bu üç kafadaru birden paketleyup kapitalizum ile birlikte tarihun çöpluğune atabilmemuz olasi midur?
    5- Ha bu uç yanlişu toplasak bir doğru adami cöturür mi?
    6- Ula ben yoksa "Troya Ati" taktiğundan çalinti yapmiş olabilir miyum? Peçi, senun deden Trierli Karl Marx Emicemiz'un arkadaşi Proudhon Uşak "Mülkiyet hırsizliktur " demişti ya,  bak aklima celdi şimdu. şimdi ben Tarih'ten "Troya Ati" taktiğuni çalmiş durumdaysam, mülkiyetçiliğe de kafa atmiş sayilir miyum? (Ula mülkiyet demuşken aklima geldu, eli öpulesu bir ablamiz vardu, Ursula K. Le Guin, ula ne cüzel kitap yazmişti "Mülksuzler" deyi)
    7- Fazla sigaran var midur, benim tabakamdaki sarma tütunlar bittu da, emicecuğum?

Not: Baştan diyeyum Laz Marks Emicecuğum, ola ki çok sori sordum deyi kizup da bağa " Ula artistluk yapma. Ha anani da al cit" demeye kalkişursan, evet anami da alir ciderum, ama sonra babam ile birlikte celirum, hatta belçi arkamizdan ufak ufak da olsa piroletarya celebilur. Emicem sağa diyrum, ha o kot kafali birisu var ya o anlayasun.

[i:d8a948a3e6]"Ula 'hepimuz Terzi Fiçriyuz' deyi de bağirmali caddelerda, sokaklarda, arka mahallelerda, varoşlarda ve ha o meclisun da onünda, tam bir milyon kişu olarak, birgun illa" /2010/ Fatsa/ ıkizdereli Deli Ismayıl [/i:d8a948a3e6]

sertdize

LAZ MARKS EMıCE'YE SORULAR-5:

Laz Marks Emice,

Haçan onemli bir sorum vardur. Kizarsan kiz, ama "Be hey Yunus sana söylema derler/ Ula ben öleyum  mi söylemayunca" diyenler tayfasindanuz, demeden duramayacağum ha buraya.
    Tesadufen sizi, bir fotoğrafinizda, adini reklam olmasun deyi anmak istemeduğum bir kot markasi ile birlikte cördum. Aha boyle at kafasi cibi kocaman şekilde, kot markasinin adi yazmaktaydu göğsunuzda, tişörtunuzun önunda. şimdi emicecuğum, kot kafali olmaduğunuzu bileyrum, ama ha bu kot markasi sorunsalina dair sorularim vardur:

1- Haçan siz yuruyen reklam tabelasi misinuz?
    2- "Bu ne yaman çelişkidur", şimdi ha o Laz Kapital'i kafaniza vursak yeri midur?
    3- Sizi dedenuz Trierli Karl Marx Emicemiz'e havale etsek az midur?
    4- Az biraz paran var midur borç verecak, odun işleri kesat giymekta, yolsuz kaldum.

ımza: ıkizdereli "Toscani" Ismayıl

"En anti-kapitalust eylem, tüketumlerunizi minimize etmenuzdur"/ 2010/ Çemizgezek/ ıkizdereli Deli Ismayıl

sertdize

LAZ MARKS EMıCE'YE  SORULAR- 6:

Laz Marks Emice,

Ha sen boyle konuşuk ediysun, tuğla cibi kitaplar yazaysun, ha onla bunla polemik edeysun, ama seni sallayan pek yok ne yazuk ki. Bakayrum ki ha bu kot kafalilar, senden daha çok Ofli Hoca ila Cubbeli Orangutan Hoca'yi dinlemaktadur.

Bu Ofli Hoca, vaazlarinda cemaata ana avrat dört şerut otoban ediyi, aha bunlar bayıli. Her küfurdan sonra cemaatin sayisi artiy, hatta bu küfurlari kasede kaydediyler, sonra internetta bu ses kaydina video yapup da yayinlayilar. Bütun millet da ole gebere dinleyi, izleyi. Ha boşuna dememuşlar zaten "Deveya diken, insana open (open değul ya neyse) yakişur" deyi.

Bir de bu Cubbeli Orangutan Hoca varidur ki çok meşhurdur, sen da duymuşsindur adini. "Haçan komikluk ederken arada da birazcuk dinden imandan bahsedeyum" şeklunde bir taktik ve strateju içindedur kendisu. Eskiden "derun hoca" olmak makbulidu şimdi ise "populer hoca" olmak. Ha bu hoca da o TeVe kanali senun bu Diskoveri Çenıl benum deyup gezmektedur surekli. Hatta arada, kanal kanal koşturmaktan öturu cuma vaazlarina yetişemayi da 3G ile bağlaniyi camuye. Geçen tesadufen cördüm TeVe'de bu, evrim basamaklarinda geri kalmaya inat eden pirimat örneğu, Cubbeli Orangutan Hoca'yi. Efendum, zatı muhterem orangutanimuz kalkmuş atıp tutayi, hatta Cem Yilmaz Uşak ile aşık bile atayi: "Ula Cem Yilmaz da kimdur, benim konuşuklarimi araklayip sahneda kendinun gibi milleta anlatayi, misal o cenaze hikayesu benumdur, çekeceğum keratanin kulağini, ama çok sevumli uşaktur, kıyamayrum" şeklinde konuşmaktaydu.

şimdu, Laz Marks Emicecuğum, hal boyleykan;

1-   Sen da bu arti değeru, diyalektuk materyalizmu felan anlaturken araya bolca küfur sıkiştirsan ha bu Ofli Hoca cibi, bu kot kafalilara ana avrat sekuz şerut otoban etsan, ha bu Yali Kahvesu dolup taşmaz midur, hatta ciderek kapida senu dinlemeya celenlarin oluşturdiğu kuyruk taa anasinin çeyuzuna kadar ulaşmaz midur?

2-   Ha bu konuşuklarini, bir da bu Cubbeli Orangutan Hoca cibi sikeç halina cetursan da oyle anlatsan daha çok ilgi çekmez midur, sana da TeVe kanallari kapilarini bol bulamaç açmaz midur?

3-   Çayini tazelesunlar mi emice, masadaki soğumiştur.

sertdize

[i:938cd0cb88]"LAZ MARKS EMıCE'YE SORULAR"[/i:938cd0cb88] YAZI DıZıSı, BU AY SONU ÇIKMAYA BAşLAYACAK OLAN PALAVRA ADLI AYLIK MıZAH DERGıSıNDE DÜZENLı OLARAK YAYIMLANACAKTIR.